ΧΟΙΡΙΝΟ

χοιρινό

1.ΕΛΙΑ – ΣΒΕΡΚΟΣ

  

Είναι γενικά μαλακό και νόστιμο κρέας. Ο σβέρκος είναι κατάλληλος για ψητά σχάρας, τηγανητά, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κοκκινιστό ή βραστό κρέας. Χωρίς κόκαλο και σε μικρά κομμάτια μπορούν να γίνουν τηγανιά.

σβέρκος

2. ΛΑΙΜΟΣ  

Πολύ γευστικό κομμάτι με αρκετό λίπος. Επίσης από το λαιμό παίρνουμε τις πολύ τρυφερές μπριζόλες του λαιμού. Κατάλληλο για: φούρνο, σχάρα.

λαιμος

3. ΣΠΑΛΑ 


Ιδανική για ρολό, για μαγειρεμένο στην κατσαρόλα αλλά και για ψήσιμο στο φούρνο.

σπάλα χοιρινή

4.ΚΟΤΣΙ

Μπορεί να γίνει βραστό στην κατσαρόλα ή να σιγοψηθεί στον φούρνο ή να ψηθεί ολόκληρο. Πολύ νόστιμο κομμάτι που απαιτεί πολύωρο ψήσιμο

κότσι

5.ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ

Έχουν πολύ λίπος. Από αυτό το κομμάτι προέρχονται οι σπαλομπριζόλες και οι μπριζόλες από κόντρα. Ιδανικές για τηγάνι, φούρνο ή σχάρα. Χωρίς κόκαλο δίνουν πολύ νόστιμα φαγητά φούρνου.

μπριζόλα χοιρινη

6.ΚΟΙΛΙΑ – ΠΑΝΣΕΤΑ

Είναι ένα παχύ κομμάτι κρέατος, με λίπος.Το κομμάτι αυτό βγάζει μπριζολάκια ιδανικά για αργό ψήσιμο σε τηγάνι, σχάρα ή γκριλ. Από το συγκεκριμένο σημείο βγαίνει και το γνωστό και πολύ γευστικό μπέικον.

πανσέτα

7.ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ

Το πιο νόστιμο κομμάτι επειδή δεν έχει λίπος ή κόκαλο. Μαγειρεύεται κυρίως στη σχάρα, σοτέ και γεμιστό στο φούρνο. Επίσης είναι ιδανικό για μαγειρευτό, για ψητό στα κάρβουνα και για τηγάνι.

8.ΜΠΟΥΤΙ


Από το μπούτι φτιάχνουμε τον αγαπημένο μας γύρο ή σνίτσελ και κιμά για μπιφτέκια.
Από το μπούτι παίρνουμε διάφορα κομμάτια, όπως το ζαμπόν, το χοιρομέρι, το τρανς, το κυλότο, το στρογγυλό, το νουά. Ιδανικό για ψητό φούρνου αλλά και για μαγείρεμα στην κατσαρόλα.

μπουτι χοιρινο

9.ΚΟΤΣΙ 

Μπορεί να γίνει βραστό στην κατσαρόλα ή να σιγοψηθεί στον φούρνο ή να ψηθεί ολόκληρο. Πολύ νόστιμο κομμάτι που απαιτεί πολύωρο ψήσιμο

κότσι

Στο κρεοπωλείο μας θα βρείτε κρέατα όλων των ειδών, Ελληνικής παραγωγής και πάντα άριστης ποιότητας. Επίσης αναλαμβάνουμε και τη διανομή νωπών κρεάτων σε όλη την Αττική.

© 2018. All Rights Reserved.