ΜΟΣΧΑΡΙ

μοσχάρι

1.ΣΠΑΛΟΜΠΡΙΖΟΛΑ

  

Εκλεκτό και τρυφερό κρέας. Πολύ νόστιμες για γρήγορο ψήσιμο. Κόβονται σε φέτες για ψήσιμο στην σχάρα. Aν ξεκοκκαλιστούν είναι κατάλληλες για ψητό στο φούρνο.

spalomprizola-2-940x629

2. ΣΒΕΡΚΟΣ – ΕΛΙΑ 

Αρκετά μαλακό κομμάτι και έχει αρκετό λίπος οπότε κάνει για τα πάντα εκτός από σχάρα. Κατάλληλο για σούπες, κοκκινιστό και για το φούρνο.Προτείνεται και για κιμά.

ΣΒΕΡΚΟΣ – ΕΛΙΑ

3. ΛΑΙΜΟΣ

Κατάλληλο για μαγειρευτά, τηγανιά και ρολό γεμιστό στο φούρνο. Πολύ μαλακό κομμάτι και έχει αρκετό λίπος κάνει για τα πάντα εκτός από σχάρα.

λαιμός μοσχαριού

4. ΣΠΑΛΑ


Ο ώμος τους ζώου. Λίγο λίπος και σχετικά σκληρό. Περιέχει το νουά και το ποντίκι τα οποία τα κάνουμε μια χαρά βραστά ή ψητά στο φούρνο.Είναι καλό κομμάτι κρέατος, αρκετά γευστικό και από τα λιγότερο λιπαρά.

σπαλα

5.ΚΟΤΣΙ-ΠΟΝΤΙΚΙ

Το μπροστινό και το πίσω κότσι (ποντίκι) είναι κομμάτια με αρκετό ψαχνό και πλούσια σε κολλαγόνο. Ιδανικό για σούπες, βραστά και μαγειρευτά κατσαρόλας.

6.ΜΠΡΙΖΟΛΑ


Πολύ νόστιμες για γρήγορο ψήσιμο. Μέρος της ράχης του ζώου που βρίσκεται στη συνέχεια των σπαλομπριζόλων.
Με ή χωρίς κόκαλο, αλλά και ολόκληρο κομμάτι για ψητό φούρνου.

μπριζολα μοσχου

7.ΣΤΗΘΟΣ

Το πιο λιπαρό, νόστιμο κρέας. Οι μύες του στήθους ξεχωρίζουν εύκολα από το λίπος και μαγειρεύονται στην κατσαρόλα και στο φούρνο. Το προτείνουμε για βραστό.

8.ΛΑΠΑ – ΚΟΙΛΙΑ 

Ιδανικό για νόστιμο κιμά μιας και έχει αρκετό λίπος.

λαπά κιμάς

9.ΚΟΝΤΡΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ

Όχι τόσο μαλακό όσο το φιλέτο αλλά μπορεί και αυτό να μαγειρευτεί στο τηγάνι. Εκλεκτό κομμάτι κρέατος και άπαχο. Κόβεται σε λεπτές φέτες για ψήσιμο στη σχάρα ή στο τηγάνι.

10.ΦΙΛΕΤΟ 

Το πιο μαλακό μέρος του ζώου. Βρίσκεται εσωτερικά στη σπονδυλική στήλη. Κόβεται σε φέτες για ψήσιμο στη σχάρα ή σε τηγάνι. Μπορεί όμως να μαγειρευτεί και ολόκληρο στο φούρνο.

φιλέτο

11.ΚΙΛΟΤΟ 

Μέρος του μπουτιού που χρησιμεύει για μαγειρευτά κατσαρόλας, για κιμά, για το φούρνο αλλά και για ψητά στη σχάρα.

κιλότο

12.ΤΡΑΝΣ 

Αρκετά άπαχο και κάπως στεγνό κρέας. Βρίσκεται στο μηρό. Συνήθως κόβονται λεπτές φέτες και γίνονται σοτέ στο τηγάνι. Από αυτό παίρνουμε και τα σνίτσελ.

τρανς

13.ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΜΟΣΧΟΥ

Δεν περιέχει πολύ λίπος. Μέρος του μπουτιού. Χρησιμεύει για βραστό και μαγειρευτό.

στρογγυλό

14.ΝΟΥΑ

Μαγειρεύεται ολόκληρο και κόβεται σε φέτες. Μέρος του μπουτιού άπαχο. Είναι ιδανικό για μαγείρεμα στην κατσαρόλα. Μετά το μαγείρεμα, κόβεται εύκολα χωρίς να διαλυθεί.

Μοσχάρι-νουά

15.ΚΟΤΣΙ-ΠΟΝΤΙΚΙ

Το μπροστινό και το πίσω κότσι (ποντίκι) είναι κομμάτια με αρκετό ψαχνό και πλούσια σε κολλαγόνο. Ιδανικό για σούπες, βραστά και μαγειρευτά κατσαρόλας.

Στο κρεοπωλείο μας θα βρείτε κρέατα όλων των ειδών, Ελληνικής παραγωγής και πάντα άριστης ποιότητας. Επίσης αναλαμβάνουμε και τη διανομή νωπών κρεάτων σε όλη την Αττική.

© 2018. All Rights Reserved.