Υλικά

  • 8 μπούτια κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 2 κ.σ. μπαχαρικό σπόροι σέλινου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 3 ¼ κούπες νερό

Εκτέλεση

Διαλύουμε το χοντρό αλάτι στο νερό και στην συνέχεια το ρίχνουμε πάνω από τα μπούτια κοτόπουλου τα οποία έχουμε βάλει σε μια λεκάνη. Καλύπτουμε την λεκάνη με διαφανή μεμβράνη και την τοποθετούμε για ένα βράδυ στο ψυγείο. Όταν είμαστε έτοιμοι να μαγειρέψουμε την επόμενη μέρα το κοτόπουλο, τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.

Αναδεύουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, τους σελινόσπορους και το αλάτι. Σκεπάζουμε ένα ένα τα μπούτια στο στο αλεύρι και ύστερα τα τινάζουμε λίγο για να αποβληθεί το μείγμα που περίσσεψε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι κατα προτίμηση βαθύ, λιώνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε ελαφρά τα μπούτια από τις δύο πλευρές. Το χρώμα των μπουτιών πρέπει να είναι ελαφρώς καφέ. Στην συνέχεια τοποθετούμε τα μπούτια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο για 40 με 45 περίπου λεπτά στους 190 βαθμούς.

Υλικά

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Εκτέλεση

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Leave a comment

Στο κρεοπωλείο μας θα βρείτε κρέατα όλων των ειδών, Ελληνικής παραγωγής και πάντα άριστης ποιότητας. Επίσης αναλαμβάνουμε και τη διανομή νωπών κρεάτων σε όλη την Αττική.

© 2018. All Rights Reserved.