Υλικά

  • 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλο, χωρίς κόκαλο και χωρίς πέτσα
  • 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 50 γρ. ψίχουλα από φρέσκο λευκό ψωμί
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
  • 16 φιλέτα αντζούγιας, πλυμένα
  • 6 κ.σ. κάππαρη, πλυμένη
  • 6 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 6 κ.σ. μουστάρδα dijon
  • μαύρο πιπέρι, χοντροτριμμένο
  • αλάτι
  • 20 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε στο γκριλ τον φούρνο, ρυθμίζοντας την θερμοκρασία στο υψηλότερο δυνατό σημείο. Το πάχος του κοτόπουλου μας δεν πρέπει να ξεπερνά περίπου το 1 εκατοστό , γι’αυτόν τον λόγο τα χτυπάμε κατάλληλα. Ανακατεύουμε τα ψίχουλα τον μαϊντανό και την παρμεζάνα και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Βάζουμε τα στήθη κοτόπουλου στο αυγό που χτυπήσαμε, το οποίο αλατοπιπερώσαμε και στην συνέχεια πανάρουμε στα ψίχουλα και στο τυρί με μαϊντανό. Το κοτόπουλο μας πρέπει να έχει παναριστεί καλά από όλες τις μεριές του. Ρίχνουμε λίγο λάδι στο κοτόπουλο , όσο χρειάζεται για να μουλιάσουν τα ψίχουλα. Τα προσθέτουμε σε ένα ταψί κάτω από προθερμασμένο γκριλ, περίπου 15 με 20 εκατοστά από την αντίσταση και μαγειρεύουμε και τις δύο πλευρές μέχρι να τραγανίσουν, περίπου για 6 λεπτά την πρώτη και με το γύρισμα για 4 λεπτά τη δεύτερη.Βάζουμε λίγο ακόμα λάδι αν μας φαίνεται στεγνή η κάτω πλευρά. Φτιάχνουμε τη σάλτσα. Προσθέτουμε τις αντζούγιες, την κάπαρη και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι μέσα στο μπλέντερ χτυπώντας τα μέχρι να γίνουν κρέμα. Βάζουμε το λάδι λίγο λίγο σαν να φτιάχνουμε μαγιονέζα. Θα πρέπει να καταλήξουμε με ένα περίπου ομοιογενές, αρκετά πικάντικο ντρέσιγκ. Ακόμα και το λάδι να προσθέσουμε όλο μαζί  πάλι θα γίνει απλά αν το προσθέτουμε λίγο λίγο θα πετύχει ακόμα περισσότερο. Συμπληρώνουμε πάνω στο κοτόπουλο μας 3 κουτάλια της σούπας από τη σάλτσα και ύστερα σερβίρουμε.

Leave a comment

Στο κρεοπωλείο μας θα βρείτε κρέατα όλων των ειδών, Ελληνικής παραγωγής και πάντα άριστης ποιότητας. Επίσης αναλαμβάνουμε και τη διανομή νωπών κρεάτων σε όλη την Αττική.

© 2018. All Rights Reserved.